Lanasbeauty

Permanent hårborttagning med laser (Soprano Titanium) Nr1 på marknaden

Permanent hårborttagning med laser är särskilt effektivt mot mörkare typer av hår, och eliminerar oönskad och generande hårväxt permanent. För dig som söker permanent hårborttagning är alltså vår laser-hårborttagning ett bra alternativ för att ta bort hår permanent.

Hårborttagning Linköping på Lanas beauty

Lanas Beauty erbjuder effektiv hårborttagning i Linköping med senaste tekniken Soprano Titanium. Vår salong finner du på Engelbrektsgatan 21. 

Välkommen till vår salong för laser-hårborttagning i Linköping!

Effektiv och permanent hårborttagning

Att lasra bort hår ger nästan alltid bättre resultat än IPL-system. Anledningen till det är att lasern har mer energi, rätt pulslängd och endast de våglängder som är optimerade för effektiv, permanent hårborttagning. 

Laserenergin omvandlas till värme och förstör hårsäcken utan att skada huden. Soprano Titanium är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser- och ljusbehandlingar. Med hjälp av tre olika våglängder i samma munstycke når vi ett ännu bättre resultat än tidigare med vår laser hårborttagning.

Hur fungerar hårborttagning med laser?

Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° C och förstör de hårproducerande cellerna. 

För att få en effektiv behandling och ett optimalt resultat när du vill ta bort hår krävs att hårsäckarna uppnår rätt temperatur. Det är därför viktigt att anpassa styrkan i förhållande till hud- och hårfärg.

Laser-hårborttagning är säkrare än andra hårborttagningsmetoder
Jämfört med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskador liten med vår laser-hårborttagning. Handenhetens inbyggda kylsystem kyler ned huden under behandlingen, medan temperaturen i hårrötterna inte påverkas.

Om behandlingen med Soprano Titanium

Hur många behandlingar av hårborttagning som krävs är olika, i de flesta fall behövs 6-8 behandlingar för att uppnå optimal effekt med hårborttagning. Detta kan dock variera mellan olika patienter, och vissa kan behöva fler behandlingar och vissa färre. Anledningen är att man bara kommer åt de aktiva hårsäckarna – vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna under hårborttagningen.

Att lasra bort hår tar allt från några minuter till några timmar beroende på hur stora kroppsområden som behandlas.

I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder upplevs Soprano Titanium med SHR-teknologi som betydligt mindre smärtsam. De flesta patienter upplever laserpulserna som varma stick som brukar tolereras väl. 

Det inbyggda kylsystemet ICE-plus hjälper dessutom till att ytterligare lindra smärtorna vid behandlingarna.

Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna, eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. Intervallet styrs av vilket område som behandlas. 

En del patienter kan uppleva att det efter några hårborttagningsbehandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att de kvarvarande vilande hårsäckarna ”aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta innebär bara att man enklare får bort dessa ”nyaktiverade” hårsäckar vid efterföljande behandling.

Vi kan behandla alla hudtyper, även de med mörkare pigment, tack vare den nya SHR-tekniken som minskar risken för att huden blir överhettad.

Ju mörkare och grövre hårstrån och ju ljusare hud man har, desto bättre resultat kan uppnås.

Personer med helt ljust eller grått hår uppnår inte permanent hårreduktion. Hos dessa återkommer hårväxten efter några månader. Dock kan 2-3 behandlingar per år hålla även ljusare hår borta. 

Viktigt att tänka på: Tar du receptbelagda mediciner bör du informera kliniken om detta innan bokning sker.

Laser är den metod som ger det bästa resultatet för permanent hårborttagning. Att lasra bort hår är den kraftigaste och mest effektiva behandlingen, även i jämförelse med IPL som inte är en lika. En del laserbehandlingar kan upplevas varma mot huden, men med Soprano ICE får huden en kylande effekt och ökad smärtlindring under hela behandlingen.

Metod: Marknadens bästa laser

Fördelar: Närmast smärtfritt

Behandlingstillfällen: 6-8 behandlingar

Tid mellan behandling: 4-8 veckor

Avstå från att sola minst 1 vecka före och efter behandlingen för att undvika risken för pigmentförändringar. Dock så är risken väldigt liten, endast ca 1 %. Solbränd hud kan även reducera effekten av behandlingen och därför är det viktigt att undvika det. Till skillnad från de flesta andra maskinerna kan man fortfarande behandlas under sommartid, så länge man undviker solen 1vecka innan- & efter behandlingen.

Håret ska endast rakas eller klippas samma dag som hårborttagningsbehandlingen, max upp till 24h innan behandlingen. Aldrig vaxas, plockas eller blekas inom 6veckor innan behandlingar eftersom lasern inte verkar på hårsäckar där det inte finns hår. 

Använd inte brun-utan-sol 1-2 veckor innan behandlingen. Peela bort rester av brun-utan-sol ifall det finns kvar på huden.

Efter hårborttagning med laser kan man få en viss hudrodnad och en liten svullnad. Detta är helt normalt och försvinner oftast inom några minuter. 

För att minimera risken för pigmentförändringar i huden är det viktigt att skydda behandlade kroppsdelar från solexponering. Detta gäller framförallt de första 1-2 veckorna efter behandlingen. Använd gärna solskydd 50.

Undvik träning, bastu och bad under 24 timmar.

Man ska även undvika att använda brun-utan-sol 1vecka efter behandlingen.