Lanasbeauty

Vad är ULTRAFORMER III?

Ultraformer III är tredje generationen av maskiner som kombinerar en revolutionerande teknik där man kombinerar både HIFU och MMFU-teknologi för att ge lyft och uppstramning av huden utan kirurgi. MFFU-teknologin är unik for Ultraformer III och ser till att behandlingen målinriktas i både intensitet och djup varför den ger markant bättre resultat på ansikte och kropp än de maskiner som endast använder HIFU teknologi. 

Ultraformer III är en KFDA, USDA, MDD och CE-godkänd behandlingsenhet.

HIFU- Ett riktigt lyft utan kirurgi för ansikte och kropp.

Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud( HIFU) är ett icke kirurgiskt lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp eller reducera fet. Den passar för alla hudtyper för både män som kvinnor.

HIFU levererar fokuserad ultraljud till huden och underliggande vävnader för att stimulera egen kollagen och elastin produktion för att sedan producera nya starka fibrer.

Man börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen. Terapeuten kan markera behandlingsområdet och ett speciellt ultraljudsgelé appliceras först på huden för att leda in det högintensiva ultraljudet ner till hudens nedersta lagen. Hifu stimulerar den egna kollagen och elastin produktion. Vissa patienter kan uppleva en viss smärta. Terapeuten kommer att arbeta med dig för att göra upplevelsen så bekväm som möjligt.

Varje behandlingar tar 15 till 90 minuter. Man kan känna av ett lätt stickande eller värme under huden.

Du ska vara frisk. Innan behandlingen får man inte ta filler, botox, alkohol och blodförtunnande mediciner. Intag av kaffe eller andra drycker som innehåller koffein rekommenderas inte innan behandling. Känsliga personer rekommenderas ta smärtlindring ca 30-60 minuter före behandling.

Sedan 2012, har Hifu snabbt ökat i popularitet världen över som en avancerad icke- invasivt estetiskt åtgärd.
Behandling är FDA-godkända för att lyfta huden i ansiktet, halsen och på kroppen. HIFU-behandling är en av de mest populära och utvecklade metoder som finns i nuläget.
Vanliga behandlingsområden är:

 • Panna
 • Kinder
 • Hals
 • Kropp
 • Man kan behandla både ansikte och kropp där lös hud framträder.
 • Området precis under ögonbrynen och över ögonbrynen (ej locken på ögonen) och hela nedre ögonlocken.
 • Det är även möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter genom att gå ner 13 - 16 mm under huden och förstöra fettet och strama åt huden.

De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden på ansikte med HIFU, dock beror på ålder och hudens tillstånd.

I vissa fall om huden är väldigt lös eller kund 50+ kan en behandling upprepas efter minst 5-6 månader. Din kropp kommer att fortsätta producera fristk kollagen under ett år. Efter det, kanske du vill fortsätta touch-up behandlingar?

Rodnaden och svullnaden som kan uppkomma gå över under några timmar ibland några dagar. Kollagenproduktionen kommer starta efter bara en session, med resultat som framträder under de följande månaderna. Din hud kommer att bli friskare, starkare utan onaturliga, drastiska förändringar. Huden fortsätter föryngras och uppstrammas dag efter dag upp till ca 6 månader.

Det första resultatet kan upplevas direkt efter behandlingen och huden känns genast stramare, men kollagen och elastin produktionen pågår upp till 6 månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. Efter ca 4-6 månader kan man se det slutgiltiga resultatet.

Dina ögon kommer att se mer öppnare ut och du kommer ha bryn med mer lyft och ha fina mjuka linjer. På grund av att din hud producerar elastin, kommer din hud kännas mjukare och fastare.

Om du inte tror att du behöver operation ännu eller helt enkelt inte gillar tanken, kan HIFU vara den naturliga ansiktslyftningen eller det naturliga halslyftet för dig.

Indikationer för behandling:

 • Lösa nackveck
 • Hängande hud, särskilt runt munnen
 • Tunn, torr hud
 • Fina linjer och rynkor
 • Mindre rodnad och torrhet
 • Ojämn hudton och struktur
 • Stora porer

Detta varierar från person till person och beror på ålder, medicinering etc. Det kan hålla upp till några år. Underhållsbehandlingar får göras efter ca 1-2 år.

HIFU är en icke kirurgisk och icke invasiv behandling som ej kräver återhämtningstid.

HIFU är en mycket säker metod som inte ger bestående biverkningar den har använts världen över och flera hundratusentals behandlingar har gjort den till en säker behandling.

Normala biverkningar är en rodnad, lite svullnad och lite obehag eller smärta som kan kännas under pågående behandling som avtar väldigt fort efter behandlingen.

Rodnaden och svullnaden samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner för det mesta under samma dag. Detta är en bra indikation på att kollagen processen har påbörjats.

Alla hudtyper både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU. Dock ej gravida, epileptiker eller personer med pacemaker.

Beroende på vilket område som ska behandlas varar en behandling från 15-90 minuter.

Både HIFU och kirurgiska lyft stramar åt lös hud på ansikte och kropp. Skillnaden är att med HIFU finns inte biverkningar som uppstår vid kirurgiska behandlingar.

HIFU är det närmaste icke invasiva metoden där resultaten kan jämföras med kirurgiska ingrepp.

Ja, med HIFU kan man även arbeta med hudåtstramning och fettreducering..
Vissa personer som inte har mycket fett utan mera lös hud kan välja endast HIFU hudåtstramning.

Exempel på resultat direkt efter behandling. Efter behandlingen fortsätter resultat utvecklas.