Lanasbeauty

Microblading, även kallat 3D bryn eller stråbladsteknik, är den senaste metoden för kosmetisk tatuering. Tekniken går ut på att man ristar in tunna strån av pigment i överhuden. Linjerna blir tydligare och skarpare än vid traditionell tatuering och man får ett utseende som liknar riktiga strån. (mer naturtroget) Tekniken är semipermanent och håller 1-3 år, beroende på ålder och hudtyp.

Vi anpassar pigmenten i tatueringen till din naturliga ögonbrynsfärg för ett naturligt och fylligt fint resultat. Till en början ser ögonbrynen mörkare ut eftersom de bleks markant under den 2-4 veckor långa läkningsprocessen. Man brukar säga att första behandlingen är ca 60-70% av det slutgiltliga resultatet. 

Cirka 4-7 veckor efter behandlingen rekommenderar vi att du bokar in en Touch up och utför en korrigering om det behövs.
Korrigeringen innebär en påfyllning av strån som kan ha bleknat under
läkningsprocessen.

VANLIGA FRÅGOR OM MICROBLADING

Nej, vi tar bara bort de hårstrån runt ögonbrynen som behövs för att skapa en snyggare finish.

Hur länge varar behandlingen?

Det varierar från person till person, men ungefär ett till tre år. Vi rekommenderar dock att du gör en påfyllning mellan 1 till 2 år efter din första behandling.

Hållbarheten varierar också beroende på vilken färg och stil du väljer. Väljer du en ljus färg med lätt applicering kommer du behöva mer korrigering och ifyllnad än om du väljer en mörk ton med en tyngre applicering. Vi rekommenderar dock att du väljer en nyans som matchar dina egna pigment för ett mer naturligt resultat, även om det innebär att hållbarheten blir kortare.

Om din hud är känslig kan det förekomma en viss skorpbildning. Ta inte bort dem, att skrapa bort skorporna ökar risken för ärrbildning och att pigmentet försvinner. 

Varför har jag färg som flagnar efter en vecka?

Det kan bero på flera orsaker. Oftast beror det på din hudtyp. Äldre, väderbiten eller torr hud kan orsaka flagning av färgen under läkningsprocessen. Det bör inte påverka slutresultatet men om du känner dig missnöjd finslipar vi ditt färgval vid nästa besök.

Absolut! Kom bara ihåg att smörja ögonbrynen med din vaselin.

Det är ett resultat av den naturliga oxidationsprocessen som sker i huden när pigment har applicerats. Färgen reagerar med syret i luften och reaktionen gör den mörkare. 

Detta är helt naturligt och färgen blir ljusare med tiden.

Proceduren är uppdelad på två tillfällen med en läkningsperiod på fyra till sju veckor mellan besöken. Den första behandlingen tar ungefär två timmar, den andra behandlingen tar mellan en och en halvtimme.

Området kring dina ögonbryn kommer eventuellt att vara lite svullet, rött och ibland vitaktigt. Det är helt normalt. I början kommer stråna vara betydligt mörkare än det tänkta slutresultatet men bleknar med tiden till en mjukare och mer naturlig nyans.

Vi väljer en form och stil tillsammans som passar dig. Innan behandlingen ritar vi upp en form att utgå ifrån som vi modifierar tills du känner dig helt nöjd. Vi gör även mätningar på ditt ansikte för att stämma av att ögonbrynen passar din symmetri och att placeringen ser naturlig ut.

Nej, tyvärr inte. Behandlingen utförs inte på kvinnor som är gravida eller ammar.

Microblading är den mest skonsamma metoden för att få permanenta ögonbryn, men hur man upplever behandlingen är väldigt individuellt. Vissa upplever behandlingen som lite obehaglig medan andra inte känner något alls, jämför med när du noppar dina ögonbryn. 

Vi använder bedövningskräm. Vi fyller på med bedövning under behandlingen för en behagligare upplevelse. De första timmarna efter behandlingen kan det kännas ömt runt det behandlade området och vara känsligt för beröring i ett par dagar.

FÖRE BESÖKET

  • Undvik omega 3 och värktabletter (förutom alvedon och panodil) 3dagar innan behandling.
  • Man måste ha fyllt 18 år för att göra 3D bryn.
  • Vi behandlar framförallt friska personer. Om du har någon sjukdom, stäm av med oss före tidbokning. Microblading är inte lämplig om du är gravid, ammar, äter blodförtunnande eller har diabetes.

SÅ HÄR GÅR DET TILL

  • Konsultation där vi går igenom dina önskemål och förutsättningar Vi skissar upp dina bryn så att du noga ser hur det blir. Det är viktigt att du är helt nöjd med skissen. Vi anpassar färgen efter önskemål.
  • Själva microbladningen är nästan helt smärtfri (vi använder bedövningssalva) och medför nästan ingen svullnad. En lättare rodnad på huden kan uppstå men försvinner vanligtvis inom 30 minuter. Hela processen tar cirka 2 timmar.