Laserborttagning

Laserborttagning av bryntatuering

lanas beauty

& academy

Har du en gammal tatuering du önskar ta bort? Vi hjälper dig från början till slut. Vi arbetar med 2 olika lasermaskiner, båda ND YAG Laser som har två olika våglängder vilket ger möjligheten att behandla många olika färger. Våglängderna som används är 532 nm och 1064 nm. Lasern skickar ut kraftiga ljus-pulser som slår sönder bläckpigmentet i huden och färgen avlägsnas sedan själv av kroppen.

Antalet behandlingar som krävs för att ta bort en tatuering helt, eller bleka den beror på tatueringens färg och färgfabrikat, tatueringens ålder och djup, placering, din hud typ, din ålder och område. Det går inte att lova eller ge något exakt svar. Men det vanligaste är att det behövs 5–12 behandlingar.

Laserbehandlingen påverkar huden som ett väldigt ytligt brännsår, du blir röd och svullen och ibland kan det även bli små blåsor. Det är därför viktigt att följa dom skötselråd vi ger.

Undvik att duscha området på 24 h. Badda det behandlade området dagligen med ljummet vatten eller koksaltlösning på en tvättlapp eller bomullspadd som inte luddar och använd ludd fri kompress om det sitter på ett olämpligt ställe som utsätts för bakterier. 

Eventuella blåsor låter man också vara och håller dessa rena och torra. Man får absolut inte klia bort ev sårskorpor, detta är för att slippa ärrbildning och infektionsrisk. Du börjar med att smörja på med vaselin eller bepanthen när eventuella blåsor försvunnit eller torkat ut. Smörj på 3 ggr om dagen för fuktighetsbevarandet av området, men inte om blåsorna fortfarande vätskar. 

© 2020, Lanasbeauty. Alla Rättigheter är reserverad
WEBDESIGN